Cetățean turc, intrat ilegal în țară, depistat de poliţiştii de frontieră de la SPF Negru Vodă

Polițiști de frontieră în misiune. FOTO Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră constănțeni au depistat, în  apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, un cetățean turc care a trecut ilegal frontiera în România, din Republica Bulgaria.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Negru-Vodă, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, efectuând supravegherea frontierei de stat cu ajutorul mijloacelor tehnice din dotare, au observat o persoană care a trecut ilegal frontiera de stat, din Bulgaria în România. Echipa operativă s-a deplasat de îndată în zona de observare, ocazie cu care a fost depistat un bărbat care nu își justifica prezența în zonă și pe care l-au condus la sediul instituției pentru verificări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că cel în cauză este cetățean turc, în vârstă de aproximativ 40 de ani.

Ca urmare a celor constatate, persoana a fost preluată, în baza  Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din Bulgaria, iar polițiștii de frontieră români continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*