Cerșetorii, o prioritate a Poliției Locale Constanța

Cerșetori în fața bisericii. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală în cursul zilei de 8 iulie, au depistat o persoana majora, apta de munca, care apela la mila publicului, exercitând acte de cerșetorie.

Persoana în cauză se folosea de propriul copil pentru a solicita și obține ajutor material de la trecători din zona Bisericii Sf Maria de pe Bulevardul 1 Mai.

Echipajele de control au condus persoanele in cauza la sediul Direcției Generale Politia Locală Constanta, unde a fost solicitata prezenta unui reprezentant al DGASPC Constanța și s-au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării infracțiunii de “Folosirea unui minor în scop de cerșetorie“ așa cum este prevăzută în dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal.

Polițiștii locali au întocmit proces verbal de depistare pentru predarea persoanelor depistate secției de poliției competente teritorial.

În cursul aceleiași zile, o alta persoana a fost identificata în timp ce apela la mila publicului în intersecția Bd. Lăpușneanul / str. Soveja simulând un handicap fizic la unul din membrele superioare, fapt pentru care a fost sancționată contravențional.

„Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei D.G.P.L. CONSTANȚA: ” SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat“, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*