Cerșetorii, o prioritate a Poliției Locale Constanța

Cerșetori în fața bisericii. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală în cursul zilei de 8 iulie, au depistat o persoana majora, apta de munca, care apela la mila publicului, exercitând acte de cerșetorie.

Persoana în cauză se folosea de propriul copil pentru a solicita și obține ajutor material de la trecători din zona Bisericii Sf Maria de pe Bulevardul 1 Mai.

Echipajele de control au condus persoanele in cauza la sediul Direcției Generale Politia Locală Constanta, unde a fost solicitata prezenta unui reprezentant al DGASPC Constanța și s-au întocmit actele premergătoare în vederea sesizării și predării instituției abilitate pentru demararea cercetării infracțiunii de “Folosirea unui minor în scop de cerșetorie“ așa cum este prevăzută în dispozițiile articolului 215 din Noul Cod Penal.

Polițiștii locali au întocmit proces verbal de depistare pentru predarea persoanelor depistate secției de poliției competente teritorial.

În cursul aceleiași zile, o alta persoana a fost identificata în timp ce apela la mila publicului în intersecția Bd. Lăpușneanul / str. Soveja simulând un handicap fizic la unul din membrele superioare, fapt pentru care a fost sancționată contravențional.

„Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei D.G.P.L. CONSTANȚA: ” SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat“, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*