Ceronav, implicat activ în desfășurarea vizitei secretarului general IMO în România

FOTO Ceronav

În perioada 28 – 30 August 2022, Excelența Sa Secretarul General IMO, Kitack Lim, a vizitat România și Ucraina.

Vizita a avut ca rol evaluarea modului de implementare a coridorului pentru transportul cerealelor în Marea Neagră, mediat de ONU, siguranța navigației și amenințările zonale privind transportul maritim.

Secretarul General IMO a avut întrevederi cu Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Adrian Foghiș și Consilierul de Stat, Mihnea Drumea, privind implicarea României în sprijinul exporturilor de grâne ucrainene și evitarea unei crize alimentare globale.

Excelența Sa a vizitat Porturile Constanța și Odesa, dar și zona maritimo-fluvială a Dunării și a avut întâlniri cu oficialități din domeniul maritim și portuar.

Prezența Secretarului General IMO în România și Ucraina a subliniat rolul strategic pe care îl are România în acest context, dar și poziția de hub de transport în regiunea Mării Negre a Portului Constanța.

Pe parcursul întregii vizite Secretarul General al IMO a fost însoțit de Ambasadorul Maritim IMO, Ovidiu Sorin Cupșa – Director General CERONAV.

Secretarul General IMO a subliniat în cadrul întrevederilor: “Trebuie să lucrăm cu toții împreună, ONU, IMO, statele riverane Mării Negre, pentru a elimina amenințările la securitatea transporturilor navale și a siguranței marinarilor aflați la bordul navelor maritime. IMO apreciază implicarea României în rezolvarea acestor provocări.”

„Prezența Excelenței Sale este un succes de imagine, arată importanța României ca țară maritimă și subliniază pentu întreaga comunitate maritimă mondială că România își îndeplinește cu succes rolul de stat membru IMO, iar Portul Constanța joacă un rol activ în regiune” a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador Maritim IMO, Director General CERONAV.

International Maritime Organization este organismul ONU care reglementează legislația maritimă la nivel mondial și are 175 de state membre. România este membră IMO din 20 Martie 1965.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*