Acțiunea de căutare a ultimilor doi membri de echipaj ai pescadorului dispărut în Marea Neagră a fost suspendată

Nava de interventie a Poliției de Frontieră. FOTO Garda de Coasta

Conducerea Autorității Navale Române a luat decizia să suspende operațiunile de căutare-salvare a ultimilor doi membri de echipaj ai pescadorului „Sea Shark 1”, dat dispărut la începutul acestei săptămâni în Marea Neagră, după ce, timp de două zile, au fost lipsite de rezultate.

„În data de 19 mai, ora 08.00, operațiunile de căutare rămân suspendate până la primirea de informații referitoare la cazul Sea Shark 1. Unitățile de intervenție rămân pe atenție”, au anunțat, într-un comunicat de presă, reprezentanții ANR.

Potrivit ANR, operațiunile au fost declanșate în data de 17 mai, la ora 08.20, când Centrul Maritim de Căutare și Salvare de Vieți Omenești pe Mare (MRCC) din cadrul Autorității Navale Române a fost informat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea că pescadorul „Sea Shark 1”, pavilion România, nu s-a întors la baza de acostare din portul Midia. MRCC, după investigațiile făcute asupra situației, a declanșat operațiunile de căutare și salvare (SAR), în conformitate cu prevederile Planului Național SAR și procedurile specifice de căutare și salvare din cadrul MRCC, a celor cinci persoane care formau echipajul navei „Sea Shark 1”, toate de naționalitate română.

Operațiunile de căutare și salvare (SAR) au implicat două nave specializate SAR aparținând Agenției Române de salvare a Vieții pe Mare (ARSVOM), trei nave aparținând Gărzii de Coastă, un elicopter aparținând Ministerului Afacerilor Interne și un elicopter al Forțelor Navale Române din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), precum și grupul de pescadoare cu baza de acostare în portul Midia. Totodată, în cadrul operațiunilor de căutare și salvare (SAR), MRCC a coordonat și aeronava specializată în acțiuni de urgență pe mare, pusă la dispoziție de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX), care executa acțiuni specifice în cadrul acțiunii MMO Black Sea 2021. Acțiunea de căutare și salvare s-a desfășurat până la căderea nopții și au avut ca rezultat recuperarea din apă a trei persoane decedate, care au fost transportate de nava Sea Shark 2, în portul Midia, de unde au fost preluate de către organele abilitate.

În data de 18 mai, operațiunile de căutare și salvare a ultimilor doi membri de echipaj de pe „Sea Shark 1” au fost reluate cu patru nave, dintre care trei ale ARSVOM și una a Gărzii de Coastă și un elicopter aparținând MApN. Începând cu ora 17.00, aeronava pusă la dispoziție de FRONTEX s-a alăturat unităților implicate în căutarea celor două persoane dispărute. Operațiunile de căutare s-au suspendat începând cu orele 20.30 datorită scăderii vizibilității și căderii nopții.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*