Ceremonie și exercițiu demonstrativ de Poliție Aeriană Întărită, la baza aeriana de la Mihail Kogălniceanu

Aeronava Eurofighter Typhoon pe pista de la Kogălniceanu. FOTO Captură Video
Aeronava Eurofighter Typhoon pe pista de la Kogălniceanu. FOTO Captură Video

Șeful Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, Mareșal al Aerului Sir Michael Wigston, și șeful Forțelor Aeriene Germane, general-locotenent Ingo Gerhartz, vor semna, joi, 1 iulie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Declarația comună privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de Poliție Aeriană, în cadrul unei ceremonii găzduite de șeful Forțelor Aeriene Române, generalul-maior Viorel Pană.

În cadrul aceleiași ceremonii, generalul-locotenent Gerhartz și generalul-maior Pană, vor semna Declarația de intenție privind dezvoltarea relațiilor bilaterale în domeniul aerian.

Cu acest prilej, se va desfășura și o activitate demonstrativă privind modul de executare în comun a unei misiuni de Poliție Aeriană Întărită la care vor participa aeronave aparținând detașamentului MiG-21 LanceR alături de aeronave Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Regale Britanice și Forțelor Aeriene Germane, dislocate la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Vineri, 2 iulie, militari din cele trei forțe aeriene vor desfășura un exercițiu de poliție aeriană întărită (ADEX- Air Defence Exercise).

În executarea acestui exercițiu este inclusă și interceptarea unei aeronave „țintă”, reprezentată de un avion de transport C – 27 J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române, care va evolua pe traiectul Baza 90 Aeriană Otopeni – Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, de către aeronave F16 Fighting Falcon aparținând Forțelor Aeriene Române aflate în serviciul de luptă permanent – poliție aeriană (SLP – PA) și, ulterior, de aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale Britanice și Forțelor Aeriene Germane.

La finalul activității, în Baza 57 Aeriană, după aterizarea aeronavelor participante la exercițiu, va fi organizată o expoziție de tehnică de aviație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*