Ceremonie de trecere în rezervă și embleme de merit pentru militarii de la Capu Midia

Ceremonie la Capu Midia. FOTO Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană

Doi dintre militarii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”,  caporalul clasa a II-a, Gabriel Oțeleanu, și caporalul clasa a III-a, Silviu Mărgean, au îmbrăcat pentru ultima dată uniforma militară și și-au luat la revedere de la colectivul unității în care și-au încheiat cariera în Armata României, după 29, respectiv 31 de ani.

În cadrul ceremoniei, au fost citite ordinele de trecere în rezervă ale celor doi militari, iar comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”, colonel Viorel-Eugen Bitan, le-a înmânat diploma de merit pentru întreaga activitate, le-a mulțumit pentru efortul depus în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, le-a urat multă sănătate și pensie lungă. La final, cei doi caporali au primit tradiționalele pălării și bastoane, un gest simbolic pe care conducerea unității îl face de fiecare dată când un militar trece în rezervă.

Tot astăzi, sublocotenentul Bogdan Noacă a fost premiat cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene Române, iar plutonierul major Gabriel Casapu cu Emblema de merit “În Serviciul Armatei României clasa a III-a” în semn de apreciere deosebită a profesionalismului manifestat în îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor încredințate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*