Centrul Regional de Transfuzii Constanța este deschis și sâmbătă pentru cei care vor să doneze dar nu o pot face în cursul săptămânii

Centrul de Transfuzii. FOTO CRTS Constanța

Centrul Regional de Transfuzii Constanța face un apel la constănțeni să se mobilizeze pentru a dona sânge, iar pentru a veni în întâmpinarea celor care nu pot face acest lucru în cursul săptămânii din cauza serviciului sau a altor probleme, unitatea sanitară este deschisă și sâmbăta.

Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județ și din București sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține în această perioadă la un nivel insuficient, comparativ cu cererile, spun reprezentanți CRTS Constanța. Pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional; fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigură acest tratament.

„Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța dispune de toate materialele necesare activității medicale, echipă depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuția dumneavoastră, a oamenilor sănătoși dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu își ating obiectivul. Va rugăm să nu ignorați acest mesaj și să luați în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbătă dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge“, au transmis reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Constanța.

Persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23 noiembrie în intervalul 9:00-13:00, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Constanța.

În paralel, se va desfășura și acțiune de informare și recrutare de donatori de celule stem, cu înscriere în Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem.

Rugăm persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă 23.11.2019 în intervalul 09:00-13:00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*