Centrul „Jean Constantin“ a fost gazda evenimentului „Galei Bursierilor Consiliului Județean Constanța“

Gala Bursierilor Consiliului Județean Constanța

La Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, a avut loc a VII-a ediție a “Galei Bursierilor Consiliului Județean Constanța”. Evenimentul a fost organizat în urma încheierii ciclului liceal, pentru elevii care au beneficiat de burse de merit, încă din clasa a V-a, prin “Programul de burse pentru elevii din mediul rural”.

Astfel, primii trei elevi din fiecare unitate școlară din mediul rural din județ care promovează examenul de admitere în liceele din județul Constanța, cursuri de zi și își păstrează media peste 8, primesc burse lunare în valoare de 150 lei, 100 lei, respectiv 50 lei, până în clasa a XII-a.

“Educația a fost, este și va fi o prioritate pentru mine. Îmi doresc să avem cât mai mulți studenți, din rândul copiilor din județ. Scopul nostru este acela de a încuraja performanța școlară în mediul rural. Ca să construim un viitor frumos copiilor noștri trebuie să investim în educație”, declară președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

“Programul de burse pentru elevii din mediul rural” inițiat de Consiliul Județean Constanța este o măsură de sprijinire a elevilor cu rezultate bune la învățătură. Bursele reprezintă un instrument eficient împotriva fenomenului de abandon școlar, atât de răspândit în mediul rural.

În cadrul evenimentului au fost premiați 190 de elevi bursieri din clasele a XII-a. Valoarea totală a premiilor se ridică la aproximativ 83 de mii lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*