Peste 200 de copii de la Grădinița Nr.33 Constanța au participat la proiectul educațional „Ecogrădinița” organizat de Polaris M Holding

Proiectul educațional „Ecogrădinița”, organizat la Grădinița Nr.33 Constanța. FOTO: Polaris M Holding

Preșcolarii de la Grădinița Nr.33 Constanța au avut ocazia să învețe, în cadrul proiectului educațional „Ecogrădinița” inițiat de Polaris M Holding, despre importanța protejării mediului înconjurător și a reciclării. Sub îndrumarea părinților și a cadrelor didactice, cei peste 200 de copii au realizat costume deosebit de frumoase și creative din materiale reciclabile, precum carton, hârtie, saci și pungi de plastic sau dopuri.

Scopul activității a fost acela de a-i învăța pe cei mici că reciclarea este un pas esențial în protejarea mediului și că deșeurile pot prinde viață sub formă de obiecte noi. Copiii au fost implicați activ în procesul de colectare separată a deșeurilor, fiindu-le oferiți saci menajeri de culori diferite – galben, verde și albastru – confecționați din folie, la stația de sortare și reciclare.

„Activitatea a început cu o lecție despre protejarea mediului, din care copiii au învățat că cel mai important pas în procesul reciclării este colectarea separată și că, prin reciclare, deșeurile se pot transforma în obiecte noi. Pentru a-i ajuta să înțeleagă mai ușor ce înseamnă reciclarea, le-am oferit saci menajeri de culori diferite, galben, verde și albastru, confecționați din folie, la stația de sortare și reciclare”, au precizat reprezentanții Polaris M Holding.

Ulterior, copiii s-au transformat în personaje din basme și desene animate, precum prințese, dragoni sau dinozauri. Cu entuziasm și emoție, aceștia au defilat în costumele lor realizate cu migală, demonstrând astfel creativitatea și implicarea lor în protejarea mediului.

Proiectul educațional „Ecogrădinița”, organizat la Grădinița Nr.33 Constanța. FOTO: Polaris M Holding

La finalul activității, toți copiii au fost răsplătiți cu premii pentru efortul lor și pentru implicarea în proiectul „Ecogrădinița”.

Polaris M Holding își propune ca prin intermediul copiilor, practica colectării separate să se extindă și în cadrul familiilor și al prietenilor, pentru a cultiva responsabilitatea față de mediul înconjurător. Micile gesturi, precum colectarea separată a deșeurilor, strângerea jucăriilor după joacă sau stingerea becului, sunt aspecte importante care îi vor transforma pe acești copii în adulți responsabili.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*