Centrul de Scafandri Constanța își deschide porțile pentru elevi

Pregătiri la Centrul de Scafandri Constanța
Pregătiri la Centrul de Scafandri Constanța

Două mii de elevi se pregătesc pentru o experiență inedită. Centrul de Scafandri Constanța organizează o zi a porților deschise în cadrul Proiectului “Armata – O școală altfel”. Cei mici sunt așteptați joi, 21 Aprilie, între orele 8.30 – 15.30 pentru a înțelege mai bine ce înseamnă profesia de scadandru.

Impresionați de numărul mare de solicitări venite din partea școlilor constănțene (aproximativ 2000 de elevi), organizatorii s-au pregătit temeinic, și astfel, din cinci în cinci minute, cate un grup de școlari va pleca pe traseul de vizită. Elevii se pot familiariza cu tehnica și echipamentele folosite de scafandrii militari în misiunile de menținere a păcii și a siguranței naționale expuse în cadrul expoziției. De asemenea, vor fi prezentate sălile de cursuri și laboratoarele, unde viitorii scafandri se pregătesc și se formează.

Ca în fiecare an, pe bază de voluntariat, elevii pot desfășura unele activități practice, precum luarea unor poziții de tragere și a liniei de ochire, montarea și demontarea unui detentor și a vestei de salvare pe butelia de aer.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*