Centrul de Scafandri Constanța își deschide porțile pentru elevi

Pregătiri la Centrul de Scafandri Constanța
Pregătiri la Centrul de Scafandri Constanța

Două mii de elevi se pregătesc pentru o experiență inedită. Centrul de Scafandri Constanța organizează o zi a porților deschise în cadrul Proiectului “Armata – O școală altfel”. Cei mici sunt așteptați joi, 21 Aprilie, între orele 8.30 – 15.30 pentru a înțelege mai bine ce înseamnă profesia de scadandru.

Impresionați de numărul mare de solicitări venite din partea școlilor constănțene (aproximativ 2000 de elevi), organizatorii s-au pregătit temeinic, și astfel, din cinci în cinci minute, cate un grup de școlari va pleca pe traseul de vizită. Elevii se pot familiariza cu tehnica și echipamentele folosite de scafandrii militari în misiunile de menținere a păcii și a siguranței naționale expuse în cadrul expoziției. De asemenea, vor fi prezentate sălile de cursuri și laboratoarele, unde viitorii scafandri se pregătesc și se formează.

Ca în fiecare an, pe bază de voluntariat, elevii pot desfășura unele activități practice, precum luarea unor poziții de tragere și a liniei de ochire, montarea și demontarea unui detentor și a vestei de salvare pe butelia de aer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*