A început acțiunea de extragere a încărcăturii de pe barja scufundată pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari pentru ca aceasta să poată fi ranfluată

A început acțiunea de extragere a încărcăturii de pe barja scufundată pe canalul Poarta Albă - Midia Năvodari. FOTO: ANR

Autoritatea Navală Română a anunțat că în cursul dimineții de joi, 2 martie, au început operațiunile de extragere a încărcăturii de pe barja scufundată pe canalul Poarta Alba – Midia Năvodari în noaptea de 26 februarie.

„Proprietarul a închiriat o macara pentru a putea scoate nisipul aflat pe aceasta. După ce această etapă va fi finalizată se va trece și la ranfluarea barjei, așa cum prevede legea”, au transmis reprezentanții ANR.

Vă reamintim că barja, care făcea parte dintr-un convoi, are pavilion român și este încărcată cu 1.100 de tone de nisip. Acesta plecase în data de 26 februarie din Cernavodă și urma ca în cursul dimineții următoare să descarce încărcătura la Ovidiu. Pe parcursul nopții a acostat în zona amonte, pe malul drept al canalului Poarta Alba – Midia Năvodari, acolo unde s-a și scufundat.

Căpitănia Portului Medgidia efectuează cercetarea evenimentului de navigație și urmează să stabilească motivul producerii scufundării. Nu exista urme de poluare, iar traficul se desfășoară în zonă fără probleme.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*