Centenarul Marii Uniri, celebrat la sediul Organizației Maritime Internaționale (IMO)

Delegația României la Organizația Maritimă Internațională. FOTO Ceronav

Delegația României participă la cea de-a 100 a întâlnire a Comitetului de Siguranță Maritimă (MSC), desfășurată în cadrul Organizației Maritime Internaționale (IMO) din Londra, Marea Britanie, în perioada 3 -7 decembrie.

În cadrul întâlnirii, în data de 6 decembrie, România a sărbătorit, alături de 500 de delegați din cele 174 de state membre IMO, Centenarul Marii Uniri – 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial și desăvârșirea statului național, unitar, modern.

Aniversarea Zilei Naționale este un prilej de promovare a imaginii României între națiunile maritime la nivel mondial. Cu această ocazie, în cadrul întâlnirii bilaterale care a avut loc între Secretarul General IMO, Kitack Lim și delegația României formată din domnul Ionel Minea, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Ovidiu Sorin Cupșa, director general CERONAV, Ambasador Maritim IMO,  s-a subliniat importanța faptului că țara noastră se află în topul primelor 10 ţări în ceea ce priveşte personalul navigant și furnizează cca 2.00 % din totalul personalului navigant şi aproximativ 3.00 % din totalul ofiţerilor brevetaţi.

Discursul Secretarului de Stat din Ministerul Transporturilor, Ionel Minea, în plenul Comitetului de Siguranță Maritimă (MSC) a punctat rolul și potențialul pe care România le are ca furnizor de personal navigant: “România se află pe primul loc în Europa ca furnizor de ofițeri de marină pentru flota maritimă mondială, cu un număr de peste 35.000 de ofiţeri şi personal nebrevetat maritim şi peste 11.000 de ofiţeri şi personal nebrevetat pe ape interioare. România este un stat membru al Uniunii Europene, cu deschidere la Marea Neagră și la Cursul Dunării și deține cel  mai mare port fluvio – maritim din estul Europei – Portul Constanța.”

De asemenea, directorul general CERONAV, Ambasador Maritim IMO, a subliniat: “Este o onoare pentru delegația României să aducă în fața IMO o pagină din istoria și tradițiile românești. Spiritul acestui eveniment înseamnă 100 de ani de educație și evoluție.”

Organizat de Ministerul Transporturilor, prin CERONAV, evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri a fost marcat de atmosfera de sărbătoare, de muzica și tradițiile populare românești.

România este stat membru al Organizației Maritime Internaționale (IMO) din 20 martie 1965. Prin intermediul IMO, statele membre ale Organizației, societatea civilă și industria navală, lucrează împreună pentru a asigura o contribuție continuă și consolidată către o economie ecologică. Promovarea transportului durabil și de dezvoltare maritimă este una dintre prioritățile majore ale IMO în anii următori.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*