Cei opt militari care și-au pierdut viața în accidentele aviatice din Constanța, decorați post-mortem de președintele Klaus Iohannis

Militarii căzuți la datorie. FOTO Forțele Navale

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis joi, 3 martie, decorarea post-mortem a celor opt militari care și-au pierdut viața în urma accidentelor aviatice care au avut loc în județul Constanța în seara zilei de 2 martie.

Astfel, pentru a onora memoria ofițerilor care și-au sacrificat viața săvârșind acte de devotament excepțional pe timpul îndeplinirii misiunilor încredințate, Președintele României va conferi post-mortem:

  • Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, domnilor: căpitan-comandor Bogdan Dumitru Florin, locotenent-comandor Niță Gheorghe Iosif-Costinel, căpitan Pătrașcu Gheorghe Gheorghe-Sorin, sublocotenent Banu Ion Gelu, sublocotenent Lateș Gheorghe-Nicu Eduard-Cătălin, sublocotenent Marinescu Victor Ionuț
  • Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, domnilor sublocotenent Bosoi Mihai Sergiu și sublocotenent Carp Vasile Vlad.

Militarii au fost înaintați în grad, post-mortem, conform ordinului ministrului Apărării Naționale, în baza prevederilor art.68 din Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, locotenent-comandorul (av) Bogdan Florin a fost înaintat în gradul de căpitan-comandor (pm), căpitanul (av) Niță Iosif-Costinel a fost înaintat în gradul de locotenent-comandor (pm), iar locotenentul (av.) Pătrașcu Gheorghe Sorin, în gradul de căpitan (pm).

La gradul de sublocotenent post-mortem au fost înaintați în grad maistrul militar principal (av.) Banu Gelu, maistrul militar clasa I (ma.) Carp Vlad, maistrul militar clasa a II-a (ma.) Bosoi Sergiu, sergentul (med.) Marinescu Ionuț și caporalul clasa a III-a (av.) Lateș Eduard-Cătălin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*