VIDEO Cei nouă marinari ucraineni salvați după scufundarea vasului Volgo Balt 179 au ajuns la țărm și urmează să fie evaluați medical

Nava GSP Falcon, cea care a coordonat acțiunile de căutare și salvare a navigatorilor ucraineni. FOTO GSP

Nava GSP Falcon, cea care a coordonat acțiunile de căutare și salvare a navigatorilor ucraineni după scufundarea vasului Volgo Balt 179, a ajuns, vineri dimineață, în Portul Constanța, avându-i la bord pe cei nouă membri de echipaj salvați.

GSP Falcon a acostat în Dana Pasageri în jurul orei 07.05, starea de sănătate a marinarilor ucraineni fiind una buna. Ei au fost așteptați de mai multe echipaje SMURD și ale Serviciului de Ambulanță al județului Constanța și vor fi evaluați medical. Ulterior, dacă nu vor necesita transportarea la spital, ei urmează să fie cazați și vor fi declanșate procedurile legale pentru a fi repatriați.

Nava ucraineană Volgo Balt 179, cu 13 navigatori la bord, 12 bărbați și o femeie, s-a scufundat în dimineața zilei de joi, 11 martie, în Marea Neagră, semnalul SOS fiind interceptat de o navă a Grup Servicii Petroliere (GSP).

„La 04.40 dimineața, GSP Falcon a recepționat un mesaj de urgență de la nava Volgo Balt 179. Operațiunea de salvare a început fără întârziere, în condiții meteo deosebit de dificile, cu vânt de 50 km/h și valuri de patru metri. Ultimul mesaj transmis de Volgo Balt 179 a fost de abandon navă”, au transmis reprezentanții societății.

Numai 10 dintre marinari, între care și femeia, au fost salvați. Dintre ceilalți trei, doi au murit în urma naufragiului, iar unul a fost dat dispărut, acțiunea de căutarea a acestuia fiind încă în desfășurare. Ulterior, starea femeii aflate printre marinarii salvați s-a înrăutățit, fiind preluată cu un elicopter GSP şi transportată la Spitalul Județean din Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*