Pilotajul în porturile maritime, asigurat cu piloții CN APM SA

Navigatorii români vor fi exceptați, în anumite situații, de la măsurile de carantinare ori izolare.

Pe fondul refuzului de a presta serviciul de pilotaj formulat de cei patru operatori privați, începând cu 01 ianuarie, Administrația Porturilor Maritime a preluat inițiativa organizării și furnizării acestui serviciu, evitând o blocare a porturilor maritime cu consecințe incalculabile asupra economiei naționale și a siguranței publice.

Profesioniștii care alcătuiesc corpul de piloți din porturile Constanța, Midia și Mangalia au înțeles importanța acestui moment și s-au alăturat demersului Administrației Porturilor Maritime, asigurând continuitatea prestării serviciului.

„Îi asigurăm pe toți clienții, partenerii și utilizatorii porturilor maritime Constanța, Midia și Mangalia că acestea vor funcționa neîntrerupt, la cele mai înalte standarde de siguranță”, au precizat reprezentanții CN APM SA.

Una dintre profesiile fără de care porturile nu ar putea funcționa este pilotajul navelor. Piloții reprezintă legătura dintre nave și celelalte autorități și companii care lucrează în tandem pentru asigurarea unor operațiuni sigure și eficiente. Ținând cont de dimensiunea navelor pilotate, de mărfurile aflate la bordul acestor nave și de proximitatea față de centrul orașului, prin activitatea lor, piloții acționează în numele întregii societăți protejând siguranța și securitatea comunității și a mediului înconjurător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*