FOTO Peste 1700 de elevi și preșcolari au început cursurile la Cumpăna. Primarul Mariana Gâju: “Educația se referă la formarea de competențe, integrare socială și profesională”

Deschiderea anului școlar la Cumpăna a fost făcută de către primarul Mariana Gâju. FOTO Primăria Cumpăna

Ziua de 10 septembrie a fost asteptată cu multă emoție de către elevii comunei Cumpănă: prilej de reîntâlnire cu profesorii și colegii de clasă.

Sute de elevi, autorități locale, în frunte cu primarul Mariana Gaju și viceprimarul Florin Neagu, consilieri locali, preoți, părinți și cadre didactice au participat astăzi la deschiderea anului școlar.

Cei mai emoționați au fost, de departe, micuții pentru care clopoțelul a sunat pentru prima dată astăzi, cei care abia au intrat în clasă zero.

„Știm cu toții că educația nu se referă doar la transmiterea și însușirea de cunoștințe, ci, mai ales, la formarea de competențe, atitudini, de valori și comportamente care să conducă la modelarea de caractere, la integrarea socială și profesională. Mult succes! Dragi părinți. Copiii dumneavoastră au profesori bine pregătiți, bază materială este modernă. Vă rugăm să fiți alături de noi, să ne sprijiniți în realizarea unui adevărat parteneriat din care vor avea de câștigat copiii dumneavoastră .Vă rugăm să răspundeți chemărilor școlii pentru că fără o relație strânsă școală-familie este greu să reușim”, a transmis primarul ec. Mariana Gâju.

 

„Este necesar, dragii mei, să înțelegeți un adevăr cunoscut și anume că trebuie să învățați nu atât pentru scoală, cât mai ales pentru viață. Noi profesorii vă suntem alături, călăuze și prieteni mai mari la care puteți apela de câte ori aveți nevoie” le-a spus directorul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” prof. Monica Oana Nuțu .

În anul școlar 2018-2019 unitățile de învățământ din comună Cumpănă sunt structurate astfel:

  • Liceul tehnologic “Nicolae Dumitrescu” – campus școlar și școală centru 1340 elevi;
  • Grădiniță “Sfanta Maria” – 198 copii;
  • Grădiniță “Florilor” – 190 copii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*