Cei 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România, sărbătoriți la Medgidia

99 ani de la unirea Basarabiei cu România, la Medgidia
99 ani de la unirea Basarabiei cu România, la Medgidia

Poporul român sărbătorește, astăzi, 27 martie 2017,  împlinirea a 99 de ani de la înfăptuirea Unirii  Regatului României cu țara românească dintre Prut și Nistru.

Primăria Municipiului Medgidia a marcat această zi istorică printr-un scurt moment de evocare a unirii din data de 27 martie 1918, când după 108 ani de ocupație țaristă, Basarabia revine în granițele ei firești, alături de statul român.

Manifestarea a debutat cu arborarea drapelului statului român, intonarea imnului de stat al României si citirea actului unirii.

Evenimentul s-a desfășurat pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor ”Lucian Grigorescu” și s-a încheiat cu un emoționant moment artistic, constând în interpretarea de cântece din folclorul basarabean și românesc, susținut de instructorii de canto din cadrul Serviciului Cultură.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai administrației publice locale, oficialități militare și cetățeni ai municipiului Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*