Un cetățean bulgar a încercat să intre ilegal în România

Cetățeanul bulgar a fost depistat de către polițiștii de frontieră. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetățean bulgar care a încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la „frontiera verde”. Persoana în cauză a fost predată autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 29 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov au depistat pe direcția localității Ostrov, judeţul Constanţa, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. Deoarece persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, aceasta a fost condusă la sediul Sectorului Poliției de Frontieră, pentru cercetări.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că cel în cauză este un cetăţean bulgar, în vârstă de 54 de ani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie încheiat între cele două state, cetăţeanul bulgar fiind predat autorităţilor din ţara vecină, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*