Ce spun procurorii constănțeni referitor la grupul infracțional ce se ocupa cu furtul de aparate PayPoint

Hoții au avut grijă de fiecare dată să lase cât mai puține urme. FOTO captură video IPJ Constanța

La data de 25 ianuarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Moise Aurel, Nedelcu Voinică, Holban Gigel, Petrea Costel Răzvan, Dumitran Cristi Constantin, Buriu Petrică, Popescu Ionel și Șeinoiu Nelu, domiciliaţi în localitatea Ciobanu şi oraşul Hârşova, jud. Constanţa, aflaţi în stare de reţinere, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat ( mai multe fapte, în formă consumată şi tentată ) şi tentativă la tâlhărie.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, următoarele aspecte:

În cursul anului 2017, inculpaţii Moise Aurel, Holban Gigel, Dumitran Cristi Constantin și Buriu Petrică au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi ceilalţi inculpaţi, în scopul comiterii de furturi din societăţi comerciale, în special pentru sustragerea de pesticide/insecticide, aparate utilizate pentru plata facturilor tip Pay Point şi ţigări, atât pe raza jud. Constanţa, cât şi pe raza altor judeţe.

Astfel, în noaptea de 20/21.11.2017 inculpaţii Moise Aurel, Buriu Petrică şi Nedelcu Voinică au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna 23 August, jud. Constanţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări în valoare de 20.000 lei, iar ulterior, în noaptea de 03/04.12.2017, împreună cu inculpatul Petre Costel Răzvan, au pătruns în aceeaşi locaţie, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi băuturi energizante în valoare de 22.000 lei.

În noaptea de 02/03.01.2018, în timp ce inculpatul Șeinoiu Nelu asigura paza, inculpaţii Dumitran Cristi Constantin şi Popescu Ionel au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al SC PROFI ROM FOOD SRL situat în mun. Constanţa, de unde au sustras un aparat electronic pentru plata facturilor tip Zebra Point, cauzând un prejudiciu în cuantum de 6.507 lei.

În noaptea de 14/15.01.2018, inculpaţii Dumitran Cristi Constantin, Popescu Ionel şi Buriu Petrică, prin forţarea uşilor de acces, au pătruns în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situat în comuna Măicăneşti, jud. Vrancea, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări cauzând un prejudiciu în cuantum de 20.618 lei, iar apoi în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situat în localitatea Burduşani, jud. Ialomiţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi sticle cu băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu în cuantum de 20.000 lei.

În noaptea de 14/15.01.2018, inculpaţii Moise Aurel, Holban Gigel, Petrea Costel Răzvan, şi Nedelcu Voinică, au încercat să sustragă ATM-ul montat în sediul SC CEC BANK SA – Agenţia Topolog, Sucursala Tulcea.

În noaptea de 22/23.01.2018, în timp ce inculpatul Şeinoiu Nelu asigura paza, inculpaţii Dumitran Cristi Constantin, Popescu Ionel şi Buriu Petrică:

– prin secţionarea gardului împrejmuitor şi forţarea uşilor de acces, au pătruns într-o fermă situată în localitatea Negru Vodă, jud. Constanţa, cu scopul de a sustrage bunuri, fără a reuşi acest lucru, întrucât au fost surprinşi de o persoană de sex bărbătesc şi, pentru a-şi asigura scăparea, au exercitat acte de violenţă asupra acesteia

– prin forţarea uşilor de acces, au încercat să pătrundă în magazinul PENNY situat în loc. Agigea, jud. Constanţa, cu scopul de a sustrage bunuri, fără a reuşi acest lucru

– prin forţarea uşilor de acces, au pătruns în punctul de lucru aparţinând SC ENEL SA din mun. Constanţa, cu scopul de a sustrage două aparate tip Pay Point, fără a reuşi acest lucru

– prin escaladarea gardului împrejmuitor, au pătruns într-o locuinţă din localitatea Chirnogeni, jud. Constanţa, de unde au sustras un compresor în valoare de 3000 lei.

La data de 25 ianuarie a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, propunerea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

În cauză, organele de urmărire penală au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale şi a Brigăzii Operaţiuni Speciale Constanţa.

Organele de poliţie din cadrul Poliţiei Mun. Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor, continuă cercetările faţă de cei opt inculpaţi în scopul documentării şi administrării probatoriului cu privire la alte infracţiuni similare, săvârşite prin acelaşi mod de operare.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*