CCINA Constanța a premiat excelența în afaceri la Topul Județean al firmelor din județul Constanța

CCINA Constanța a premiat excelența în afaceri la Topul Județean al firmelor din județul Constanța. FOTO: CCINA Constanța

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța a organizat „Topul firmelor din județul Constanța” – a XXIX – a ediție, eveniment tradițional pentru cea mai dinamică și solidă comunitate de afaceri din Constanța.

Structura clasamentelor au fost realizată de către Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (C.C.I.N.A.) Constanța, în baza prevederilor metodologiei unice, aprobată de conducerea Camerei de Comerț și Industrie a României (C.C.I.R).

Clasificarea s-a realizat după domeniul principal de activitate, reflectat de codul CAEN de patru cifre al activității preponderent efectiv desfășurate și declarate, pe propria răspundere, în situațiile financiare pentru anul anterior. S-au luat în considerare șapte domenii principale de activitate.

Laureații topului au fost stabiliți conform unei metodologii severe și complexe, aprobată și aplicată unitar la nivelul întregului sistem cameral. În stabilirea clasamentelor finale au fost luați în calcul indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat, calculați în baza a 16 elemente extrase din situațiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanțelor Publice și la Oficiul Național al Registrului Comerțului. La realizarea Topului județean al firmelor, au fost prelucrate datele conținute în bilanțurile financiar-contabile pentru anul 2021, depuse de firmele din județul Constanța până la data de 08 iulie 2022.

Clasificarea întreprinderilor pe clase de mărime s-a realizat în conformitate cu prevederile legale, în funcție de criteriile care încadrează societăților pe tipuri de întreprindere: microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii, întreprinderi mari și întreprinderi foarte mari.

Din totalul de 32.527 de societăți din județul Constanța, au fost selectate pentru „Topul județean”, un număr de 11.347 de societăți, care au îndeplinit criteriile metodologiei unice, acoperind cele șapte domenii de activitate economică, divizate în 377 de subdomenii.

Au fost depuse bilanțurile financiar-contabile aferente anului 2021 de către 32.527 de societăți din județul Constanța, cu 872 mai multe decât în anul precedent 2020 (31.655), cu 2.101 mai multe decât în anul 2019 (30.426), cu 3.303 mai multe decât in anul 2018 (29.224), cu 4.236 mai multe decât in anul 2017(28.291).

S-au acordat și două premii speciale, unul pentru compania care a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri – oferit societății Rompetrol Rafinare SA, respectiv unul pentru compania cu cel mai mare profit brut – oferit Companiei Naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța.

Festivitatea s-a derulat la Aristrocratos Ballroom Mamaia, fiind prezenți aproape 400 de participanți.

La ceremonia de înmânare a premiilor au răspuns la invitația CCINA Constanța, alături de manageri ai celor mai performante companii constănțene, și personalități de prim-plan din spațiul economic, academic și diplomatic din Constanța, oficialități de la nivelul Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei Constanța și primăriilor din județ, reprezentanți ai autorităților cu atribuții de control, organizații patronale, parteneri și reprezentanți mass-media.

Seara a curs într-o atmosferă relaxată și elegantă, rafinată monden cu momente muzicale susținute de Marian Gănescu – saxofon, Iana Novac – soprana pop-opera, tenorul Octavian Dobrotă, acompaniați de cvartetul Passione, finalul păstrând atracțiile unei tombole cu premii care i-au surprins plăcut pe cei prezenți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*