Cărțile de identitate pentru care a fost prelungită valabilitatea în timpul stării de urgență şi de alertă au expirat

Autoritățile locale atrag atenția constănțenilor care și-au prelungit valabilitatea cărților de identitate în timpul stării de urgență şi de alertă că acestea au expirat.

„Documentele eliberate de autoritățile și instituțiile publice, inclusiv actele de identitate, care au expirat în perioada 01 martie 2020 – 08 martie 2022 nu își mai mențin valabilitatea începând cu data de 07 iunie 2022”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Pentru emiterea sau preschimbarea cărții de identitate, cetățenii sunt rugați să se programeze online, evitând astfel aglomerația. Acest lucru se poate face accesând linkul următor: https://programaridlepct.primaria-constanta.ro/. În cazul în care se dorește anularea programării, se poate trimite un mail pe adresa evidentapopulatiei@primaria-constanta.ro.

„Vă rugăm să nu vă prezentați fără o programare prealabilă! Programarea este individuală. Nu se pot face mai multe programări cu același cod numeric personal. În cazul pierderii programării, o nouă programare poate fi efectuată după aproximativ 24 ore”, au mai precizat sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*