Care este cel mai bun ulei de motor și când trebuie schimbat acesta

Schimb de ulei. FOTO Pixabay

Uleiul de motor are rolul de a reduce frecarea părților componente ale motorului. El face parte din sistemul de lubrificație a motorului unui autovehicul și ajută la creșterea duratei de viață a acestuia. Alte beneficii sunt reducerea consumului de carburant și îmbunătățirea eficienței de funcționare.

Uleiul curăță depunerile de murdărie, realizează răcirea pieselor componente din motor, dar le și protejează împotriva corodării.

Ce ulei de motor să folosesc?

Pentru ca un conducător auto să fie sigur că a făcut alegerea corectă în alegerea uleiului de motor trebuie să verifice manualul de utilizare al vehiculului.

Fotografie cu uleiuri luate de pe site autopieseonline24.ro
Fotografie cu uleiuri luate de pe site autopieseonline24.ro

De asemenea, poți alege uleiul de motor pentru automobilul tău utilizând selectorul de pe site-ul nostru web. Sunt pași simpli de urmat. Trebuie selectate marca, modelul și motorul pentru găsirea uleiului potrivit.

Care este intervalul recomandat pentru schimbarea uleiului?

Recomandarea este ca uleiul la autoturisme să fie schimbat cel puțin o dată pe an sau între 10.000 și 15.000 de kilometri. Dar să nu uităm că vehiculele au necesități de mentenanță diferite și intervalul pentru schimbarea uleiului de motor diferă de la producător la producător.

Care sunt tipurile de ulei de motor?

Pentru a clasifica uleiurile de bază pentru motor în funcție de tehnologia de fabricare a uleiului, uleiurile pot fi împărțite în 5 categorii:

1. Produse de distilare a uleiului fără prelucrare suplimentară.
2. Ulei distilat cu purificare suplimentară.
3. Ulei distilat, folosind o metodă de purificare structurată cu hidrocracare multiplă preliminară cu hidrogen.
4. Poli-alfa-olefine cu catenă scurtă, prin sinteză chimică.
5. Produse pe bază de poliesteri sintetizați chimic.

De asemenea, produsele pot fi adesea împărțite în 3 grupe în funcție de compoziția lor:

1. Minerale. Acestea includ lubrifianți din grupele I și II conform clasificării API. Sunt ieftine și potrivite pentru motoare cu mai mulți kilometri.
2. Semi-sintetice. Acestea au în compoziție cel mult un sfert de uleiuri din grupele III, IV sau V. Sunt mult mai eficiente decât cele minerale și mult mai ieftine decât cele sintetice.
3. Sintetice. Acestea includ mai mult de 30% din produse din grupele III, IV sau V. Au un interval de scurgere semnificativ mai lung și funcționează bine în mers.

Când ar trebui să torn suplimentar uleiul de motor?

Două sunt situațiile când se poate face acest lucru. Atunci când nivelul uleiului de pe jojă este sub marcajul minim și atunci când este aprinsă lumina de avertizare a presiunii scăzute a uleiului.

De cele mai multe ori, însă, la un motor în stare bună nu este nevoie să îi fie adăugat ulei suplimentar între intervalele de întreținere.

Cât ulei consumă automobilul meu?

Un automobil consumă ulei în funcție de motorul său. Astfel, un motor de 2,4 litri va avea nevoie de o cantitate cuprinsă între 4 și 6 litri de ulei.

Uleiul potrivit pentru automobilul tău va fi găsit de selectorul nostru de ulei. Acesta îți va indica exact cantitatea de ulei de care ai nevoie.

Cel mai important lucru este că înlocuirea uleiului se face la un atelier de service pentru mașini.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*