Cardurile RESPECT, trimise cu poștașul la domiciliul beneficiarilor. Acestea vor fi alimentate cu bani către sfârșitul lunii

Beneficiarii programului „RESPECT” vor primi banii pe card

Primăria Municipiului Constanța anunță că a început distribuția cardurilor RESPECT, prin intermediul Poștei Române la domiciliul beneficiarilor, dar acestea nu vor putea fi încă folosite.

„Deocamdată, cardurile nu pot fi folosite. Alimentarea lor se va face în momentul în care peste 95 la sută dintre carduri vor fi distribuite, cel mai probabil, la sfârșitul acestei luni. Vom reveni cu informații în timp util”, au anunțat reprezentanții instituției.

Suportul electronic (card) va avea un regim special și va putea fi utilizat numai pentru achiziționarea de alimente conform regulamentului Programului RESPECT. Cu cardul RESPECT se pot efectua operațiuni de plata contacteless fără utilizarea codului PIN în limita sumei de 100 de lei. Cardul nu oferă posibilitatea de a efectua operațiuni de retragere de numerar sau preschimbare de numerar și va putea fi utilizat exclusiv pe teritoriul României, în termenul de valabilitate. Suporturile electronice vor putea fi utilizate numai la unități afiliate care au încheiat cu unitatea emitentă selectată de către Primăria Constanța, un contract care reglementează acceptarea tichetelor valorice emise în cadrul programului RESPECT.

Fiecare persoană care va primi tichetele valorice pe suport electronic va beneficia de servicii gratuite de interogare a soldului atât telefonic, cât și prin intermediul unei aplicații electronice moderne care permite: interogare sold și istoric tranzacții, recuperare cod PIN, blocare card, acces la lista de unități afiliate și care acceptă cardul RESPECT (inclusiv serviciu de geo-localizare). De asemenea, prin intermediul aplicației, beneficiarii vor avea posibilitatea de a verifica termenul de valabilitate a sumelor încărcate.

Beneficiază de programul RESPECT doar persoanele care nu înregistrează datorii la bugetul local.

Informații suplimentare se pot obține de la Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, telefon: 0341/448.530, 0341/180.107.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*