Carantina în Eforie va fi prelungită cu alte două săptămâni după ce rata de infectare a rămas foarte mare

Carantina rămâne valabilă pentru alte 14 zile

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus, joi, 10 decembrie, prelungirea măsurii de carantină zonală a localității Eforie, după ce rata de infectare a rămas de peste 8,5 cazuri la mia de locuitori. Măsura ar urma să intre în vigoare în această seară, de la ora 20.00, și va fi valabilă pentru următoarele 14 zile.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, Institutul Național de Sănătate Publică a avizat analizele de risc ale Direcției de Sănătate Publică a județului Constanța pentru UAT Eforie, în vederea prelungirii măsurii de carantină zonală.

Astfel, măsurile instituite în urmă cu două săptămâni, atunci când a fost decisă carantinarea localității Eforie, rămân în vigoare și pentru următoarele zile. Între acestea, menționăm:

  • Se permite oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătății și al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
  • Se permite oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.
  • Se permite oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezența a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătății și al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
  • Se limitează numărul de persoane în cazul magazinelor sau centrelor/parcurilor comerciale astfel încât să se asigure 8 mp/persoana cu respectarea normelor de distanțare. Magazinele sau Centrele/parcurile comerciale își vor reconfigura, acolo unde este posibil, circuitele, astfel încât să se asigure circuite unice, separate pentru intrare și pentru ieșire, poziționate constructiv neadiacent.
  • Pe perioada aplicării măsurii de carantină zonală, în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, operatorii economici din centrele comerciale tip Mall își vor suspenda în continuare activitatea până la expirarea prevederilor prezentei Hotărâri, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației epidemiologice, cu excepția magazinelor care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.
  • Operatorii economici care desfășoară activități de transport persoane și care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în stațiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Aceștia vor lua măsurile necesare pentru limitarea accesului în mijloacele de transport astfel încât să fie respectate măsurile de distanțare fizică, precum și pentru purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.

Primăria Eforie va întreprinde demersuri, prin grija Comitetului Local pentru Situații de Urgență, pentru respectarea pe teritoriul orașului a măsurilor pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*