Restricții impuse în Constanța și Eforie după ce incidența cazurilor de coronavirus a depășit trei la mia de locuitori

Astăzi, în cadrul CJSU, a fost votată Hotărârea nr. 3 care prevede constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare 3/1.000 de locuitori pentru Constanța și Eforie.

Astfel, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din Constanța și Eforie vor adopta Hotărâri (conform încadrării județului în limitele de incidență cumulată la 14 zile) pentru dispunerea măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectând prevederile Hotărârii de Guvern nr. 34/2022. Măsurile se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 13 ianuarie, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

De asemenea, Hotărârea mai prevede menținerea încadrării în limitele de incidență cumulată la 14 zile, mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru Poarta Albă.

Pentru celelalte localități din județul Constanța se menține încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile, respectiv mai mare de 1/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Conform HG 34/2022:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 30 la sută din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00 – 22.00 în județele/localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele  care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*