Cantitate record de deșeuri electrice, electronice și electrocasnice colectate în Municipiul Constanța

Deșeuri electrice
Deșeuri electrice

Aproximativ 14 tone de deșeuri din categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice, electronice si electrocasnice) au fost colectate în perioada 23 – 28 august, în cadrul campaniei „Orașe Curate”, inițiată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Dobrogea” (ADI Dobrogea) și ECOTIC. Este cea mai mare cantitate de deșeuri din categoria DEEE, colectată vreodată în municipiul Constanța.

„Locuitorii orașului au răspuns în număr impresionant apelului campaniei noastre de informare, conștientizare și colectare, arătând că sunt preocupați de protejarea mediului înconjurător, care nu ar mai avea de suferit de pe urma deșeurilor abandonate necorespunzător”, au precizat reprezentanții ADI Dobrogea.

În timpul celor cinci zile de campanie, colectorul autorizat Vastum Eco a asigurat preluarea gratuită a deșeurilor electrice și electronice voluminoase, direct de la domiciliul constănțenilor. Pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice mici, au fost puse la dispoziția cetățenilor 10 puncte de colectare, amplasate în principalele piețe ale orașului.

Fiecare persoană care a predat deșeuri electrice și electronice de minim cinci kg sau cinci becuri/neoane, a fost înscrisă automat la tombola cu premii, constând în echipamente electrice: un frigider, un televizor, un aspirator și cinci brățări fitness.

„Mulțumim încă o data constănțenilor care au înțeles importanța acestei campanii și s-au implicat în activitatea de colectare, înțelegând că reducerea, recuperarea si reciclarea deșeurilor nu numai că este posibilă, dar este și avantajoasă pentru fiecare dintre noi, pe termen mediu si lung, o manifestare a respectului față de mediul înconjurător, dar și o oportunitate de a recupera cantități importante de materii prime pentru producerea altor echipamente noi”, au mai spus sursele citate.

Campania ADI Dobrogea și ECOTIC de colectare a deșeurilor din categoria DEEE va continua în perioada următoare și în alte orașe și comune din județul Constanța, calendarul activităților de colectare urmând a fi adus la cunoștința locuitorilor prin intermediul mass-media, afișe sau pe site ul ADI Dobrogea https://www.adidobrogea.ro/ și ECOTIC https://www.ecotic.ro/.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*