Canalele Navigabile au depășit traficul prognozat pentru acest an

Podul de la Agigea. FOTO Adrian Boioglu
Podul de la Agigea. FOTO Adrian Boioglu

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA anunţă că, până la această dată, a realizat un trafic pe canalele navigabile de 25.651.230 tone capacitate, respectiv 101,4% din traficul prognozat de 25.300.000 tone capacitate.

Pe Canalul Dunăre Marea Neagră şi Canalul Poarta Albă Midia Năvodari, până în prezent, s-au efectuat 9003 ecluzări şi au tranzitat 17.737 unităţi navale, încărcate cu 11.269.647 tone marfă.

Menţionăm faptul că în acest an compania a înregistrat cea mai bună lună septembrie a ultimilor 13 ani, înregistrand un trafic de 3.523.872 tone capacitate, mai mult cu 12,87% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Printre mărfurile tranzitate pe canalele navigabile s-au numărat: produse agricole – 4.677.849 tone marfă, minereuri metalifere, produse de minerit şi exploatare de carieră – 4.061.065 tone marfă; cocs, produse rafinate din petrol – 821.098 tone marfă; cărbune, lignit, ţiţei, gaze naturale – 509.100 tone marfă.

Principalele destinaţii ale mărfurilor transportate pe canalele navigabile sunt prezentate în imaginea următoare:

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*