Campionatul Național de Rally Raid revine în acest weekend la Constanța

Campionatul Național de Rally Raid revine în acest week-end la Constanța

Constanța devine încet dar sigur unul dintre polii de interes ai sporturilor cu motor din România și din Europa de Est și va decide în acest an campionii României la rally raid.

La numai două luni de la găzduirea uneia dintre cele mai „fierbinți“ etape din actualul sezon al Campionatului Național de Rally Raid, județul Constanța se pregătește acum pentru cel mai important moment al anului pentru pasionații de off-road.

La sfârșitul acestei săptămâni, aproape 60 de concurenți și 37 de echipaje din țară și străinătate vor da frâu liber sutelor de cai putere ai motoarelor și se vor întrecere în județul Constanța pe nu mai puțin de 600 de kilometri pentru cele două titluri puse „la bătaie“:

  1. „Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“;
  2. Campionatul Național de Rally Raid al României (ultima etapă).

O adevărată premieră pentru județul Constanța, care reușește astfel, după numai cinci evenimente organizate la cele mai înalte standarde în decurs de trei ani, după modelul competițiilor occidentale, să aibă onoarea de a decide noul sau noii campioni ai României la Rally Raid.

La acestea se adaugă oportunitatea care li se oferă practicanților de rally raid și tuturor participanților, români sau străini, care sunt dispuși să „alerge“ pe drumuri de țară, prin văi abrupte, pline cu noroi și praf, prin albii de râuri, prin lanuri de porumb și de floarea soarelui, să descopere sau să redescopere într-un mod pe cât de neconvențional, pe atât de inedit, frumusețile tărâmului dintre Dunăre și mare.

Și pentru că rally raid-ul este un sport în care orientarea este pusă pe primul plan, chiar înaintea calităților de pilotare sau de îndemânare, ori a performanțelor autovehiculului, „road-book-ul“ (harta traseului) este unul dintre capitolele asupra cărora s-a acordat o atenție deosebită.

Numai pentru realizarea acestuia la standardul celui practicat în cadrul competițiilor internaționale de anvergură (Raliul Dakar, Raliul Marocului, Africa Eco Race, Silk Way Rally, etc) a fost nevoie de zeci de zile petrecute pe teren și câteva mii de kilometri parcurși.

Și pentru că 4V Rally Raid România și „Raliul Speranței – Cupa Județeană 4V, Constanța“ sunt două competiții în plină ascensiune, interesul manifestat în rândul practicanților de rally raid din țară și străinătate este unul pe măsură. Chiar dacă evoluția pandemiei și impunerea noilor restricții i-au forțat pe unii dintre participanți să își schimbe planurile în ultimul moment, numărul concurenților înscriși la start ne demonstrează că, indiferent de condiții, nevoia de adrenalină, dar mai ales calitatea întrecerii, primează când vine vorba de pasiunea pentru automobilism.

Astfel, întrecerea se va desfășura la secțiunile auto, moto, ssv și quad, în timp ce participanții sunt împărțiți între clasele profi, promo și discovery.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*