Campionatul de Rally Raid revine, weekendul acesta, la Constanța

Campionatul de Rally Raid revine, weekendul acesta, la Constanța. FOTO: Asociația Club Sportiv 4V Motorsport

Constanța devine în ultimul weekend din această vară punctul zero al sporturilor cu motor din România, 50 de echipaje și aproape 100 de concurenți urmând să se întreacă timp de două zile, pe dealurile și câmpurile Dobrogei, în cadrul Campionatului Național de Rally Raid și a 4V Rally Raid Championship 2022.

La fel ca și în anii trecuți, județul Constanța se dovedește a fi gazda perfectă pentru pasionații de rally raid din România și nu numai. Un rol important în acest sens îl joacă relieful foarte ofertant, care solicită atât abilitatea de a conduce a concurenților, dar și potențialul mașinilor sau motocicletelor, dar și organizarea etapelor de concurs de până acum, care s-au ridicat la standardul întrecerilor internaționale.

Astfel, timp de patru zile, sub organizarea Asociației Club Sportiv 4V Motorsport, împătimiții rally raid-ului din întreaga țară se vor afla la Constanța, unde își vor tura motoarele și își vor demonstra îndemânarea în cadrul etapei cu numărul doi din Campionatul Național de Rally Raid. În paralel va avea loc și etapa a treia a 4V Rally Raid Championship 2022, întrecere care s-a desfășurat anterior în împrejurimile Sibiului și ale Focșaniului.

Începând de joi seară și până duminică, 50 de echipaje însemnând aproape 100 de sportivi vor concura la clasele SSV, Auto, Moto și Quad, atât la profesioniști, cât și la clasa PROMO.

Printre participanți se regăsesc și campionii en-titre ai competiției, Călin Cămărășan și Bogdan Luha, care speră să își păstreze supremația și după acest sezon. Aceștia vor avea însă adversari de calibru, atât din țară, cât și de peste hotare, la start urmând să se alinieze și echipaje din Italia și Ucraina.

De departe însă capul de afiș al întrecerii va fi deținut de echipajul de la clasa auto care îl are în componență pe unul dintre membrii trupei „Paraziții“, Ion Ștefan Cătălin (Cheloo), care este co-pilotul lui Mihai Ban. De altfel, cei doi au și concurat în faimosul raliu Dakar.

Conform programului, în seara zilei de joi, 25 august, este programată sosirea primilor concurenți, urmând ca vineri dimineață, în parcul amenajat în parcarea de lângă Plaja Modern din Constanța, să aibă loc înscrierile și verificările vehiculelor cu care aceștia se vor întrece. Tot vineri, este programat prologul, care va avea startul din dreptul Monumentului Tineretului de la Straja și se va desfășura pe o distanță de patru kilometri.

Prima zi de concurs se va încheia cu desfășurarea primei runde, în cadrul căreia concurenții se vor întrece pe o distanță de 50 de kilometri. Sâmbătă, de la primele ore ale dimineții, aceștia vor pleca tot din dreptul Monumentului Tineretului de la Straja într-o cursă care se va desfășura pe nu mai puțin de 360 de kilometri.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 28 august.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*