Campania de dezinsecție și deratizare în municipiul Medgidia intră în etapa a III-a

Campania de dezinsecție din Medgidia a ajuns la etapa a treia

Primăria Municipiului Medgidia a anunțat că demarează cea de-a treia etapă a campaniei de dezinsecție și deratizare, care va avea loc în perioada 03 – 07 iulie 2023. Această etapă se concentrează pe combaterea dăunătorilor și insectelor în municipiul Medgidia și zonele adiacente.

Activitățile planificate în cadrul campaniei vor viza în principal exterminarea ectoparaziților precum căpușele, puricii și păduchii, dar și a insectelor vectoare și de disconfort cum ar fi țânțarii și muștele. Acestea vor fi combătute prin diferite metode precum stropirea, pulverizarea și folosirea ceții termice în domeniul public, în zonele cu vegetație bogată, parcuri și spații verzi.

Pentru eficientizarea procesului de dezinsecție, se vor utiliza utilaje portabile și de mare capacitate pentru pulverizarea soluției lichide conținând substanțe pesticide de ingestie și contact, cu scopul de a elimina insectele adulte. Aceste substanțe vor fi aplicate sub formă de aerosoli, într-un strat grosier.

În paralel cu dezinsecția, se va desfășura și activitatea de deratizare, care include montarea stațiilor de intoxicare pentru rozătoare. Prin aceasta, se dorește controlul și combaterea eficientă a rozătoarelor.

Toate substanțele utilizate în această campanie sunt avizate de Ministerul Sănătății și sunt incluse în nomenclatorul substanțelor avizate în profilaxia sanitar-umană din România. Acestea nu prezintă pericole pentru viață, sănătate sau securitatea muncii și nu au un impact negativ asupra mediului, fiind încadrate în grupa III de toxicitate.

Primăria Municipiului Medgidia face un apel către deținătorii familiilor de albine să ia măsurile necesare pentru a proteja albinele pe durata desfășurării campaniei de dezinsecție și deratizare.

Etapa a III-a a campaniei de dezinsecție și deratizare vine în continuarea acțiunilor anterioare. Prima etapă a avut loc pe 13 aprilie 2023 și a acoperit întregul municipiu Medgidia, iar a doua etapă s-a desfășurat în perioada 03 – 05 mai 2023, în municipiul Medgidia și zonele adiacente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*