Aproximativ 14.000 de doze din aluminiu, colectate de turiști în stațiunea Mamaia în cadrul campaniei ExtravaCANza

Campania de colectare ExtravaCANza continuă până la 22 august

Vacanțele de vară petrecute la mare sunt momente cheie pentru consumul băuturilor răcoritoare, dar și o oportunitate pentru educarea consumatorilor privind reciclarea ambalajelor de băuturi, prin acțiuni de colectare și oferirea de stimulente. În acest sens, la începutul lunii iulie, în stațiunea Mamaia a debutat o nouă ediție a campaniei ExtravaCANza, o inițiativă prin care turiștii sunt informați cu privire la importanța colectării și reciclării dozelor din aluminiu și sunt invitați să depună dozele consumate într-un aparat inteligent de colectare. În schimbul dozelor folosite, turiștii sunt sunt recompensați cu doze de băutură sau articole de vacanță.

Campania derulată de Asociaţia Alucro – Every Can Counts Romania a început pe doi iulie, iar în această perioadă au fost colectate în vederea reciclării 13.944 doze din aluminiu, aproximativ 176 kg de aluminiu. Dozele din aluminiu reprezintă cel mai reciclat ambalaj de băuturi din lume, iar timpul necesar reciclării acestora este de 60 de zile, ceea ce înseamnă că dozele colectate în prima lună a campaniei vor putea ajunge înapoi în magazine la finalul verii.

Derulată la inițiativa programului european dedicat colectării și reciclării dozelor din aluminiu – Every Can Counts, campania ExtravaCANza se desfășoară în fiecare an pe litoralul românesc și reprezintă un efort comun pentru păstrarea unor plaje curate.

Colectarea dozelor în cadrul campaniei ExtravaCANza continuă până la 22 august, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 13.00 – 17.00, la Taverna Aventura din stațiunea Mamaia. În această perioadă, în schimbul a cinci doze introduse în aparatul de colectare turiștii vor primi o doză de suc sau bere, cât și alte premii acordate pentru cantități mai mari de 15 de doze.

Regulamentul privind desfășurarea campaniei ExtravaCANza este disponibil pe www.everycancounts.eu/ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*