Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța, declarat focar de COVID-19

Test pozitiv la COVID-19. FOTO Pixabay

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța a fost declarat, marți, 22 septembrie, focar de COVID-19, în urma confirmării, de la finalul săptămânii trecute și până în prezent, a unui total de 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Este vorba de 32 de beneficiari și șapte membri ai personalului de îngrijire.

Potrivit Prefecturii Constanța, primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testați colegul de cameră al bătrânului, dar și două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive.

„Apoi, DSP Constanța și conducerea centrului au luat hotărârea ca toate cele peste 300 de persoane, beneficiari și personal, să fie testate RT-PCR. Astfel, au mai fost confirmate alte 35 de persoane cu virusul SARS-CoV-2. Cei 39 de pacienți sunt asimptomatici, internați în spitalele din județ”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului.

Este vorba de 32 de beneficiari și șapte membri ai personalului de îngrijire.

Între timp, au fost realizate acțiuni de nebulizare și dezinfecție a suprafețelor, măsuri puse în aplicare de conducerea centrului de bătrâni, iar DSP Constanța a demarat o anchetă epidemiologică.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*