CALL CENTER pentru persoanele strămutate din Ucraina în județul Constanța

CALL CENTER pentru persoanele strămutate din Ucraina în județul Constanța

Persoanele strămutate din Ucraina care locuiesc în județul Constanța au la dispoziție, începând de joi, 3 noiembrie, un CALL CENTER dedicat, ce poate fi apelat la numărul cu tarif normal (+4) 0377 30 30 30. Program de funcționare: luni – vineri, între orele 09.00 – 17.00.

Apelurile telefonice sunt preluate de personal de specialitate, iar dialogul se poate purta în limbile română, ucraineană și engleză. Numărul poate fi utilizat și de românii din județul Constanța care doresc să își ofere ajutorul ori să semnaleze faptul că un cetățean sau o familie din Ucraina are nevoie de susținere.

CALL CENTER-ul furnizează informații de interes în comunitate, corecte și complete, verificate și cu celelalte organizații nonguvernamentale care activează în acest domeniu, precum accesul la servicii medicale, înscrierea copiilor la școală sau grădiniță, accesarea unui loc de muncă, drepturile și obligațiile legale ale cetățenilor ucraineni pe teritoriul României.

Serviciul este oferit de către Centrul pentru Resurse Civice (CRC), în parteneriat cu Fundația Terre des hommes România. Intervenția Terre des hommes România în sprijinul familiilor ucrainene este posibilă datorită contribuției financiare a Centrului de Criză și Sprijin al Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, orașul Zurich, Fundația Z Zurich, Swiss Solidarity și UNHCR (Agenția ONU pentru Refugiați).

Call center-ul reprezintă o componentă importantă a Centrului comunitar pentru asistență integrată Constanța pentru Ucraina – CT4UA, situat în bd. IC Brătianu nr. 5. Astfel, operatorii call-center-ului oferă și detalii referitoare la sprijinul oferit de Constanța pentru Ucraina: educație și dezvoltare personală, asistență individuală, consiliere psihologică, servicii de stare de bine, integrare culturală, suport pentru familie și copii.

De asemenea, prin call center pot fi preluate cazuri de persoane aflate în situații de risc și urgență sau de încălcări ale drepturilor mamelor și copiilor.

„Avem o echipă extraordinară de profesioniști care pot oferi informații corecte, acces la resurse, dar și suport empatic și competent, în situații dificile. Avem la bază o formulă colaborativă nouă pentru Constanța și ne propunem să răspundem nevoilor comunității împreună cu însăși comunitatea”, a declarat Andreea Alexandrov, coordonatoarea proiectului.

Fundația Terre des hommes România (https://www.tdh.ro/ro) activează încă din 1992 în domenii prioritare precum: protecția și promovarea drepturilor copiilor prin întărirea sistemului de protecție, sprijinirea copiilor afectați de migrație și justiție juvenilă.

Centrul pentru Resurse Civice (https://resursecivice.ro/) s-a înființat în 2006 pentru a sprijini, promova și dezvolta conștiința și inițiativa civică, în spiritul democrației participative, la nivel individual, comunitar și regional. Din 2009 derulează programe pentru incluziunea socială a migranților și refugiaților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*