Cadrele medicale din Mangalia se vaccinează împotriva COVID-19

Cadrele medicale din Mangalia vor primi, mâine, doza de rapel a vaccinului anti-COVID

Campania de vaccinare a început, luni, 4 ianuarie, în centrele special amenajate la Spitalul Municipal și la Sanatoriul Balnear și de Recuperare, din Mangalia.

Astfel, în perioada 04 – 07 ianuarie, vor fi vaccinate 205 cadre medicale din spital, în baza înscrierilor prealabile. Ceilalți membrii ai personalului medical urmează să fie vaccinați până la sfârșitul acestei luni.

Potrivit reprezentanților instituției, prima zi de vaccinare a decurs în condiții normale și nicio persoană  nu a înregistrat vreun disconfort post-vaccinare.

Cadrele medicale din Mangalia se vaccinează împotriva COVID-19. FOTO Primăria Mangalia

Prima etapă din faza I de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 se poate prelungi, la Mangalia, în funcție de numărul de solicitări care se vor înregistra, pe parcurs. Reprezentanții spitalului susțin că activitatea din cadrul Pavilionului A, unde funcționează centrul de vaccinare, a fost sistată, temporar, urmând a fi reluată, imediat după ce va fi finalizată vaccinarea personalului medical.

„Centrul de vaccinare de la nivelul spitalului este organizat în cadrul Pavilionului A, iar din aceste considerente, în perioada 04 – 07 ianuarie, urgențele medicale pediatrice și ginecologice vor fi direcționate către Spitalul Județean Constanța”, precizează managerul unității sanitare, Alina Dan.

În cel de-al doilea centru de vaccinare, organizat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, urmează a fi vaccinate, conform solicitărilor, 140 de cadre medicale din 267, care activează în unitatea balneară. Prima persoană vaccinată a fost chiar managerul instituției, Lucian Nichita, care a declarat că nu a avut niciun disconfort în urma vaccinării și așteaptă cea de-a doua doză de vaccin, după cele 21 de zile, așa cum recomandă specialiștii în domeniu.

Tot la centrul de vaccinare din cadrul sanatoriului sunt vaccinate cadrele medicale de la nivelul orașului care au cabinete individuale și s-au înscris online pe platforma oficială a Guvernului României.

Cadrele medicale din Mangalia se vaccinează împotriva COVID-19. FOTO Primăria Mangalia

În ceea ce privește organizarea centrelor de vaccinare pentru restul populației orașului, care urmează să primească vaccinul, în faza a II-a și a III-a a campaniei de vaccinare, autoritățile locale au demarat procedura înființării acestor locații.

„La nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-a hotărât ca cele două centre să funcționeze la sălile de sport de la Liceul Teoretic Callatis și Școala Gimnazială Nr.1. În aceste locații spațiul este destul de generos și se pot vaccina câteva sute de persoane într-o zi. În Centrul de la Liceul Callatis va fi vaccinată și populația din Limanu, 23 August și Pecineaga. Momentan suntem în faza de pregătire și dotare cu tot ce este necesar pentru activitatea de vaccinare. Pe această cale rog locuitorii Mangaliei să aibă încredere și să se vaccineze. Numai printr-o imunizare în masă putem scăpa de acest virus devastator”, a declarat viceprimarul Mangaliei, Dragoș Angelescu, responsabil în această privință.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*