Cadrele didactice din Ovidiu vor primi, anual, câte 300 de lei pentru achiziția de cărți

Proiect multianual cultural demarat, în Ovidiu, la inițiativa primarului George Scupra. FOTO Primăria Ovidiu

Data de 20 martie, cea a nașterii poetului latin Publius Ovidius Naso, a devenit pentru orașul Ovidiu, încă din anul 2017, o zi specială. De asemenea, anul 2018, momentul care a marcat înfrățirea orașelor Ovidiu și Sulmona (Italia), a întărit legătura eternă dintre singurul oraș din lume ce poartă numele poetului și locul unde acesta s-a născut, dar și încărcătura istorică, culturală pe care trebuie să o transmitem noi, cei de astăzi, generațiilor viitoare.

„Ovidius este poetul tutelar al începuturilor și al devenirii noastre spirituale, pe care Tudor Arghezi îl numea <<strămoșul nostru de limbă, de sânge și simțire>> și face parte integrantă din cultura română și din spiritualitatea noastră națională. Pentru că prețuiesc cu adevărat educația și cadrele didactice, considerând esențială contribuția acestora la formarea copiilor noștri, ținând cont că în acest an de pandemie nu mai putem organiza, cel puțin deocamdată, manifestări culturale, am considerat oportun ca o parte din bugetul alocat să-l repartizez către un proiect multianual prin care profesorii din toate școlile și grădinițele noastre, să beneficieze de un voucher cultural în vederea achiziționării de cărți utile procesului de autoperfecționare și dezvoltare personală continuă. Ne arătam astfel recunoștința față de dascălii copiilor noștri, ducând mai departe numele poetului”, spune primarul George Scupra.

Drept urmare, la inițiativa primarului George Scupra, a fost  aprobat proiectul cultural „Ovidiu – prețuiește educația”. Astfel, în fiecare an, toți profesorii din școlile și grădinițele de pe raza unității administrativi-teritoriale Ovidiu vor beneficia de vouchere în valoare de 300 de lei/ an/ profesor, prin care își vor putea achiziționa cărți și materiale didactice, specifice fiecărei nevoi curriculare în parte.

Acest demers a fost posibil prin parteneriatul dintre primăria Ovidiu și Editura „Litera”, care susține toate proiectele culturale din oraș. Editura a creat special pentru acest proiect o aplicație online, prin care profesorii își pot selecta cărțile necesare dintr-o biblioteca online, urmând a fi livrate fizic către fiecare profesor începând de vineri, 19 martie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*