Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, ridicate de polițiștii constănțeni de la transporturi maritime

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, ridicate de polițiștii constănțeni de la transporturi maritime. FOTO SPTM Constanța

Polițiștii constănțeni de la transporturi maritime, prin utilizarea sistemului mobil de scanare a vehiculelor si containerelor CARGOSCAN, în colaborare cu specialiști din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au ridicat în mai puțin de o săptămână în vederea indisponibilizării mărfuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 75.000 de euro.

În ultimele zile, în urma scanărilor efectuate și a observării mai multor suspiciuni cu privire la mărfuri, care prezentau o varietate mai mare de culori și contraste față de sortimentele de bunuri declarate în documentele vamale, polițiștii au găsit, în două containere, peste 1.400 de jucării, respectiv 2.000 de căști cu fir pentru telefonul mobil, susceptibile a fi contrafăcute. Cele două containere, sosite din China, aveau ca destinatar societăți comerciale din București.

În ambele cazuri, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marca identica sau similara cu o marca înregistrata pentru produse identice sau similare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*