Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, de peste 6,8 milioane de lei, depistate în Portul Constanța

Bunuri contrafăcute, de peste 6,8 milioane de lei, depistate în Portul Constanța. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră și vameșii constănțeni au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanța din China, 28.100 de accesorii pentru telefoane mobile, în valoare de aproximativ 6.800.000 de lei, bunuri care aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu joi, 06 octombrie, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

„În fapt, în luna iunie, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China. În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 28.100 de accesorii pentru telefoane mobile (căști și încărcătoare), care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularului de marcă. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.800.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor”, au precizat reprezentanții instituției.

Bunuri contrafăcute, de peste 6,8 milioane de lei, depistate în Portul Constanța. FOTO: Garda de Coastă

Astfel, în urma rezultatului de la expertiză, în data de 06 octombrie polițiștii de frontieră s-au sesizat și efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*