Bunuri în valoare de aproximativ 400.000 de lei, susceptibile de a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanța

Bunuri contrafăcute, de peste 400.000 de lei, depistate în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit în Portul Constanța Sud Agigea, într-un container sosit din Liban, 240.000 de articole pentru petrecere, susceptibile de a fi contrafăcute, ce urmau a fi introduse in tara prin folosirea de acte nereale.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră s-au sesizat din oficiu și au efectuat, în cooperare cu inspectori ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, controlul fizic asupra unui container sosit în Portul Constanta Sud Agigea din Liban, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

„Astfel, în urma verificărilor amănunțite, s-a constatat că în interior se aflau 240.000 de articole pentru petrecere, ce erau inscripționate cu numele unor firme cunoscute, fiind susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a titularului de marcă și pentru care erau folosite acte nereale la intrarea in țară”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Bunuri contrafăcute, de peste 400.000 de lei, depistate în Portul Constanța. FOTO Garda de Coastă

Bunurile, în valoare de peste 400.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea de acte nereale și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*