Amenzi de peste 60.000 de lei, aplicate de polițiștii locali din Constanța în urma unor acțiuni în toate cartierele orașului

Mai multe adăposturi de nomazi improvizate în locuri publice au fost identificate de polițiștii locali. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali au desfășurat săptămâna trecută o acțiune tematică pe strada Semănătorului pentru a verifica respectarea evidenței locative în imobilele deținute și a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei.

Potrivit Direcției Generale Poliția Locală (DGPL) Constanța, cu această ocazie, au fost verificate 27 de spații locative și au fost legitimate 97 de persoane, fiind aplicate 45 de sancțiuni în valoare de 2.720 lei. Cele mai multe nereguli constatate de polițiștii locali au vizat neînscrierea în cartea de imobil la noua locuință în termenul legal și nesolicitarea unui nou act de identitate la expirarea termenului de valabilitate al acestuia.

Tot săptămâna trecută, polițiștii locali au organizat a acțiune pe linia respectării ordinii publice care a cuprins peste 60 de zone publice din municipiul Constanța, respectiv cartierele Km 4, Poarta 6, Centru, Faleză Nord, Campus, Tomis III, Tomis Nord și zonele CET, Inel II, Casa de Cultură, Trocadero, Dacia, Cireșica, Brotăcei, Delfinariu, ICIL, Gară, Valea Portului, Sat Vacanță.

Mai multe adăposturi de nomazi improvizate în locuri publice au fost identificate de polițiștii locali. Zonele au fost ulterior igienizate cu ajutorul firmei de salubrizare. Având în vedere că persoanele identificate nu aveau domiciliul în municipiul Constanța, ci în diferite localități ale județului, acestea au fost îndrumate să părăsească zona și s-au conformat. În prezența polițiștilor locali, au părăsit zona, susținând că se vor deplasa către localitățile de domiciliu.

De asemenea, au fost depistate 36 de persoane care apelau, în mod repetat, la mila publicului. Ca măsură complementară, au fost anunțate Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Direcția Generală de Asistență Socială, pentru luarea în evidență și dispunerea măsurilor legale conform competențelor.

Alte abateri constatate de polițiștii locali au vizat proferarea de injurii, consumul de alcool pe domeniul public, aruncarea de gunoi pe domeniul public sau depozitarea pe domeniul public a mărfurilor, ambalajelor, materialelor și a altor obiecte care dăunează esteticii. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 59.860 lei.

Menționăm faptul că astfel de acțiuni se desfășoară constant în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare și pentru creșterea gradului de siguranță în oraș. Cetățenii sunt rugați, în continuare, să ne semnaleze orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*