Bunuri contrafăcute, în valoare de peste 760.000 lei, depistate în Portul Constanța

Portul Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Polițiștii de frontieră au depistat în Portul Constanța Sud Agigea, în două containere sosite din China, agățătoare tip cuier pentru perete și becuri pentru autoturisme, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a unor mărci cunoscute.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat marți, 30 martie, împreună cu lucrătorii din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea, la un control fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 10.600 accesorii auto (becuri și ambalaje), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca și produse de marcă, ar avea o valoare de aproximativ 713.000 lei.

Totodată, și în cursul zilei de luni, 29 martie, lucrătorii Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu, într-un caz din data de 09 martie, când, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța Sud Agigea, au participat la un control fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. Astfel, au fost descoperite 3.200 agățătoare tip cuier pentru perete susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute ce au o valoare de peste 47.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca și produse de marcă.

În primul caz, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea de acte nereale, iar în ambele situații pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*