Bunuri contrafăcute în valoare de 1.260.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

Bunuri contrafăcute, de 1.260.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au reușit să descopere bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare totală de 1.260.000 lei, în două operațiuni distincte desfășurate în Portul Constanța și la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au sesizat din oficiu luni, 01 august, infracțiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. La data de 27 iulie, o echipă mixtă formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a efectuat un control amănunțit asupra unui container sosit din Polonia în Portul Constanța. În interiorul containerului, au fost descoperite aproximativ 500 de ceasuri smartwatch, care purtau însemnele unei mărci cunoscute. Valoarea bunurilor descoperite a fost estimată la aproximativ 1.233.000 lei, în cazul în care ar fi fost comercializate ca produse de marcă. Aceste bunuri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bunuri contrafăcute, de 1.260.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO: Garda de Coastă

Tot în aceeași zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, polițiștii de frontieră au efectuat un control specific asupra unui autocar care efectua curse regulate pe ruta Turcia – România. În urma controlului, au fost descoperite în bagajele a două persoane, cetățeni români, 95 de articole vestimentare și 150 de parfumuri, purtând însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Cei doi cetățeni au declarat că au achiziționat articolele din Turcia, dar nu au putut prezenta documente de proveniență pentru bunurile transportate. Valoarea produselor descoperite a fost estimată la aproximativ 29.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă. Aceste produse au fost, de asemenea, ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Bunuri contrafăcute, de 1.260.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO: Garda de Coastă

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punerea în circulație a produselor purtând mărci identice sau similare cu mărci înregistrate, care aduc prejudicii titularilor mărcilor. Toate măsurile legale vor fi luate în vederea sancționării celor implicați în aceste activități ilegale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*