Bunuri contrafăcute, de peste un milion de lei, confiscate de polițiștii de frontieră constănțeni

Bunuri contrafăcute, de peste un milion de lei, confiscate de polițiștii de frontieră. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit, într-un automarfar sosit din Turcia, aproximativ 8.500 de articole vestimentare și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de peste 1,2 milioane de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, polițiștii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocamion înmatriculat în România, care transporta textile din Turcia pentru o firmă din România. La volanul automarfarului se afla un cetățean turc.

„Deoarece existau suspiciuni că marfa transportată este contrafăcută, automarfarul a fost condus la rampa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Agigea, pentru efectuarea unui control amănunțit, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud. Astfel, echipa comună a descoperit 8.505 articole vestimentare și încălțăminte care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

Produsele, în valoare de aproximativ 1.275.750 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*