Primăria Constanța, amendată de Garda de Mediu pentru lipsa spațiului verde din oraș

Municipiul Constanța, vedere aeriana. FOTO Primăria Constanta

Primăria Constanța a fost amendată de comisarii Gărzii de Mediu, cu 50.000 de lei, pentru că nu asigură suprafața minimă de spațiu verde pe cap de locuitor. Diferența în minus este de peste opt metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor.

Potrivit Gărzii de Mediu Constanța, în perioada 30 august – 01 septembrie, ca urmare a unei tematici transmise de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, la Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Constanța a fost realizat un control pentru verificarea respectării legislației de mediu din domeniul spațiilor verzi, în urma căruia s-a constatat că este constituit Registrul Local al Spațiilor Verzi al Municipiului Constanța.

„Conform acestuia, suprafața totală a intravilanului municipiului Constanța este de 6.024 ha, suprafața totală de spațiu verde din municipiul Constanța este de 526 ha, iar suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp. Deoarece nu au fost respectate prevederile legale, de asigurare a unei suprafețe de 26 mp/locuitor din terenul intravilan, s-a impus întocmirea unui program în care vor fi evidențiate etapele de realizare a obligației de a asigura din terenul intravilan o suprafață de spațiu verde de minimum 26 mp/locuitor și s-a aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei conform prevederilor art. II alin (2) din OUG 114/2007”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța.

De asemenea, comisarii de mediu au mai constatat că spațiile verzi din orașul Constanța nu sunt întreținute corespunzător și au impus refacerea și îngrijirea corespunzătoare a acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*