Bunuri contrafăcute, de aproape jumătate de milion de lei, descoperite în Portul Constanța

Bunuri contrafăcute, de aproape jumătate de milion de lei, descoperite în Portul Constanța. FOTO: DRVB

Inspectorii vamali din Portul Constanța Sud au descoperit, într-un container sosit din China pe adresa unei firme din Ucraina, bunuri contrafăcute ce purtau unor mărci de renume, a căror valoare pe piață de aproximativ 430.000 de lei.

Potrivit Autorității Vamale Române, inspectorii au efectuat luni, 27 martie, controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Ucraina. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au reținut un număr de aproximativ 4.000 de șepci din material textil susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mărcile „New York Yankees”, „Los Angeles Dodgers” și „The North Faces”.

Valoarea totală a bunurilor reținute, dacă ar fi fost comercializate pe piață la preț de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 430.000 de lei.

Autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute, în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*