Bunuri contrafăcute, de aproape jumătate de milion de lei, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni

Bunuri contrafăcute descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit, în Portul Constanța și în PTF Vama Veche, bunuri susceptibile de a fi contrafăcute, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, în valoare de aproximativ 425.000 de lei.

Astfel, potrivit Gărzii de Coastă, în cursul zilei de marți, 07 martie, o echipă comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit în Portul Constanța din China.

„În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau aproximativ 7.000 de produse – jucării, cosmetice, parfumuri, articole de marochinărie, articole electronice, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 415.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării și continuării cercetărilor”, au transmis reprezentanții instituției.

În aceeași zi, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, a fost efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 39 de ani. Polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele acestuia mai multe perechi de pantaloni și genți, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Bărbatul a declarat că a achiziționat articolele din Turcia, fără a deține documente de proveniență pentru bunurile transportate. Produsele, în valoare de aproximativ 11.000 de lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*