Primăria a decis relocarea a șase dintre sirenele de alarmare publică din Constanța

Primăria a decis relocarea a șase dintre sirenele de alarmare publică din Constanța

Șase sirene de alarmare publică din municipiul Constanța se vor reloca în perioada 16-19 ianuarie 2023. Această decizie de mutare a fost luată de inspectorii Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța în urma efectuării unor studii de audibilitate.

La finalizarea relocării, vor avea loc verificări prin impulsuri scurte ale sirenelor, iar cetățenii sunt rugați să nu intrați în panică.

Vă reamintim semnificația semnalelor de alarmare acustică a populației: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei. Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepția sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

  1. Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a două secunde fiecare, cu pauză de două secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.
  2. Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din cinci sunete a opt secunde fiecare, cu pauză de cinci secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației asupra pericolului produs de dezastre naturale.
  3. Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din trei sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din trei sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de șase secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației despre apariția pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localității.
  4. Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de un minut. Semnificație: Înștiințarea populației despre faptul că pericolul a trecut.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*