Bunuri contrafăcute, de aproape două milioane de lei, descoperite în Portul Constanța

Portul Constanța. FOTO: CNAPM SA

Inspectorii vamali din Portul Constanța Sud au descoperit, într-un container sosit din Pakistan pe adresa unei firme din Ucraina, bunuri contrafăcute ce purtau numele a două mărci de renume, a căror valoare pe piață ar fi ajuns la aproape două milioane de lei.

Potrivit Autorității Vamale Române, inspectorii au efectuat joi, 16 martie, controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din Pakistan, care aparțineau unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina. Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 20.000 de metri liniari de țesătură din poliester cu însemnele mărcilor „Chanel” și „Louis Vuitton”, bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile menționate.

Bunurile au fost reținute, valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, fiind de aproximativ 1.940.000 de lei.

De asemenea, reprezentanții AVR mai menționează că o serie de bunuri contrafăcute, destinate tot unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina., au fost descoperite și în cursul săptămânii trecute.

„Menționăm că, în urmă cu o săptămână, în data de 09 martie, ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, care aparțineau unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina, inspectorii vamali au reținut 1.686 bucăți filtre de uleiuri minerale pentru motoare și 397 bucăți filtre de aer pentru motoare, cu însemnele mărcii Caterpillar, bunuri susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca menționată”, au precizat sursele citate.

Valoarea acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 400.000 de lei. Și în acest caz bunurile au fost reținute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*