Bunuri contrafăcute, cu o valoare de piață de un milion de lei, descoperite în Portul Constanța Sud

Bunuri contrafăcute, de un milion de lei, descoperite în Portul Constanța Sud. FOTO: Autoritatea Vamală

Inspectorii vamali constănțeni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unor containere aflate în Portul Constanța Sud, bunuri contrafăcute cu o valoare de piață de aproximativ milion de lei.

Potrivit Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, vameșii au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate în două containere sosite din China, aparținând unor societăți comerciale cu sediul în Republica Moldova, respectiv Oradea.

„Ca urmare a controalelor, inspectorii vamali au descoperit în primul container 2.670 de trotinete pentru copii, cu însemnele a mărcilor comerciale Disney și Marvel. În cel de-al doilea container, inspectorii vamali au descoperit 730 de carduri de memorie și adaptoare cu însemnele mărcii Micro SD, 150 căști wireless și 50 ceasuri smart cu însemnele mărcii Apple”, au precizat inspectorii vamali constănțeni.

Având în vedere că toate bunurile erau susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile menționate, autoritatea vamală a procedat la reținerea acestora. Valoarea lor totală, dacă ar fi fost comercializate pe piață la preț de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.000.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*