FOTO Bugetul primăriei Cumpăna a fost discutat în dezbatere publică

Primarul Mariana Gâju a prezentat și a discutat cu cei prezenți despre buget. FOTO Primăria Cumpăna

Primăria comunei Cumpăna, a organizat joi, 6 februarie o dezbatere publică, privind bugetele de venituri şi cheltuieli al Primăriei Cumpăna – capitolele funcţionare şi dezvoltare pentru anul 2020, cel al SC Salubruzare şi Gospodărire şi cel al Clubului Sportiv ‘Victoria’ Cumpăna.

La dezbatere au participat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, viceprimarul Florin Neagu, secretarul general al comunei Sorin Daniel Nicolae, consilieri locali, alături de numeroşi cetăţeni ai localităţii, preocupaţi de modul în care va avea loc repartizarea fondurilor publice pe anul în curs.

Potrivit edilului local, Mariana Gâju, bugetul de venituri si cheltuieli al comunei Cumpăna a fost astfel structurat ȋncât să acopere principalele direcții de investiții în infrastructură, cheltuieli cu bunuri și servicii, cheltuieli de personal, asistență socială, sănatate, siguranța cetățeanului, învățământ și cultură.

Comparativ cu anul 2019, când bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Cumpăna totalizat 54.596.189 lei (11.445.742 euro), pentru anul 2020 acesta a crescut cu 25,20% , ajungând la 72.119.172 lei (15.119.323 euro).

Totodată, primarul Mariana Gâju a precizat că sumele alocate diferitelor departamente publice au fost astfel planificate, încât să asigure, ca şi până acum, cetăţenilor localităţii, servicii de calitate, în condiţii de eficienţă maximă, într-un mod echitabil, transparent şi legal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*