Booster de rachetă, descoperit pe plaja din zona Periboina – Săcele

Booster de rachetă, descoperit pe plaja din zona Periboina – Săcele. FOTO: ISU Constanța

Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a fost solicitat să intervină în seara zilei de duminică, 15 ianuarie, pentru ridicarea unui element presupus a fi de muniție, scos la mal de valuri, în zona Periboina – Săcele.

„La fața locului, echipajul format din trei subofițeri și un ofițer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă. Acesta a fost ridicat și depozitat, iar, în cursul zilei de luni, 16 ianuarie, va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta”, au transmis reprezentanții ISU „Dobrogea”.

Aceștia reamintesc că persoanele care găsesc elemente de muniție au obligația să apeleze numărul unic 112, să anunțe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliție. De asemenea, în cazul descoperirii elementelor de muniție sunt interzise:

  • ridicarea, transportul și introducerea munițiilor în diferite încăperi sau locuințe;
  • comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase;
  • lovirea sau mișcarea munițiilor găsite în pământ sau la suprafață;
  • introducerea munițiilor în foc;
  • tăierea munițiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură;
  • folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte;
  • utilizarea pulberilor și explozivilor provenite din muniții în scopuri artizanale;
  • demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*